Ga naar de inhoud

Investeren in recreatief vastgoed door Marcel Coltof.

  Foto: Peter van Aalst.

  Als ik terugkijk op de afgelopen 40 jaar dat ik actief  ben in het recreatieve vastgoed, kan ik met droge ogen zeggen dat investeren in recreatief vastgoed één van de beste investeringen is geweest voor o.a. de particuliere belegger.
  Ook door o.a. onderzoekbureau’s en accountancy organisatie’s zijn er rapporten uitgebracht waaruit duidelijk blijkt dat investeren in recreatief vastgoed in de afgelopen vier decennia buitengewoon veilig was en daardoor een uitstekend rendement opleverde.

  Doordat de zeer lage rente van de banken in de afgelopen jaren en dat ‘je geld op bank’ minder waard wordt in plaats dat je iets van rente ontvangt, is het beleggen in een recreatiewoning of recreatieve houseboat extreem populair.
  Ondanks de verhoogde overdrachtsbelasting die werd ingevoerd blijft het nog steeds aantrekkelijk om een vakantiewoning aan te schaffen, er zal wel wat harder onderhandeld moeten worden met de verkopende partij.

  Een tweede woning of houseboat is ook vaak een geweldige investering voor het hele gezin.
  Zo genieten de eigenaren, de kinderen en kleinkinderen van de investering en door een deel van het jaar te verhuren ontvangt de koper zijn jaarlijkse kosten eenvoudig terug.

  Mocht u gaan voor een optimaal rendement op uw investering dan is het behalen van een direct netto rendement van ca. 5 tot 7 % op veel A1 locatie’s zeker haalbaar.
  Gebleken is dat op A1 locatie’s de waarde van het vastgoed behoorlijk kan stijgen en daardoor het zo belangrijke ‘eindrendement’ behoorlijk kan oplopen.
  Het uiteindelijke rendement van uw investering is dus pas na verkoop van uw vastgoed of houseboat vast te stellen.

  Denkt u erover na om te investeren in recreatief vastgoed en wilt u een gratis advies, neem gerust contact met mij op.

  Marcel Coltof / Stuur een Mail.