Ga naar de inhoud

Telegraaf: Marcel Coltof: ,,Waterrijke gemeenten in Nederland kunnen locaties beschikbaar stellen om de drijvende projecten te realiseren”.

  Floating Houses Project®

  Amsterdam. In Nederland zijn steeds meer bedrijven die zich bezighouden met het bouwen van woonboten en het ontwikkelen van drijvende wooncomplexen. Dat wonen op het water zeer gewild is, weet conceptontwikkelaar Marcel Coltof van Dutch Vastgoed Adviseurs. Een door hem begeleid Dura Vermeer project van vierentwintig woonarken in Limburg werd in korte tijd verkocht.

  Coltof ging recentelijk opnieuw aan zijn ontwerptafel zitten en ontwierp het Floating Houses Project. Dit betreft een drijvende steiger met een diameter van ca. 40 meter waar 12 woonboten aan afgemeerd liggen.

  Marcel Coltof: “Dit woonconcept is snel te realiseren en kan ook zeer interessant zijn voor de zogenaamde instappers. Vanaf rond de twee en halve ton kunnen wij een hoogwaardige woonboot leveren van ca. 70 m2 op basis van turn-key oplevering, dus buiten de meubels volledig woonklaar.” En, wonen kan al heel snel. Sneller dan het traditionele bouwen ‘op het land’. Daarmee is het een prima middel om het steeds sneller oplopende woningtekort aan te vallen. Coltof: ,,Waterrijke gemeenten in Nederland kunnen locaties beschikbaar stellen om de drijvende projecten te realiseren. Van de gemeenten die wij benaderd hebben met ons concept, hebben er inmiddels vijf positief gereageerd”.

  Coltof is ook in gesprek met een aantal gemeenten in Duitsland. Met name de waterrijke regio Berlijn is sterk geïnteresseerd om het drijvende woonconcept van hem te realiseren in een aantal meren waaronder de Großer Wannsee en de Müggelsee. Ook in Duitsland, met name bij de grote steden is er een woontekort en met dergelijke woonconcepten kun je snel wooncapaciteit creëren.

  Het is volgens Coltof de bedoeling dat gemeenten de waterlocatie’s uitgeven in erfpacht. Het interessante van drijvende steigers is volgens hem dat je flexibiliteit biedt aan gemeenten qua grootte en vormen. Coltof: “Als de gemeente ervoor openstaat is er snel te handelen en kunnen wij in no time een drijvend woonproject realiseren”.

  De steigers en woonboten die Coltof verkoopt worden in Nederland gebouwd en over de weg naar de locaties getransporteerd.

  Marjolein Schipper.